Delite na Facebook    
Kako to postići

Na tržištu kapitala u inostranstvu ništa nije ružičasto; sve ukazuje na krizu. Počev od krize nekretnina, preko bankarske krize, sve do globalne finansijske krize. Ušteđeni novac i trenutno stanje kamate gube vrednost zbog rastuće inflacije (kupovne moći) i to – zbog zavisnosti od dolara – svih valuta širom sveta. Jedan od oblika oporavka štednje je ulaganje u plemenite metale. Možete izabrati neku od dostupnih roba:  

  1.  investiciono zlato (odlivci i kovanice), koji se kupuju i prodaju bez PDV-a, 
  2.  srebro (kupovina sa PDV-om),
  3.  platina (kupovina sa PDV-om).


Jedna od prednosti ulaganja u ovu vrstu robe je niska početna investicija. U ponudi imamo odlivke i kovanice manje težine i manjih razmera. Kupovinom robe manje težine možete investirati manju količinu finansijskih sredstava.

Svako bira svoj zlatni put.


Izaberite robu: 

Zlato                                       

Vekovima je kupovina zlata bila priznata kao jedan od najboljih načina da se sačuva svoje bogatstvo i kupovnu moć. Zlato je jedinstvena investicija koja služi čovečanstvu hiljadama godina. Od vremena drevnih Egipćana, Grka i Rimljana do modernih vremena, čovek je bio fasciniran lepotom i šarmom zlata. Zlato je legalan novac i mnogi govore da je to najbolji oblik novca koji je svet ikada upoznao. Radi se o čuvanju vrednosti i o sigurnoj luci u vremenima krize. Čak i male količine zlata mogu se lako transportovati i njime se mogu kupiti velike količine robe i usluga. Opšte je prihvaćeno, da ga lako možete kupovati i prodavati širom sveta. Danas lepota zlata leži u sposobnosti da se diversifikuju investicije (raspodela finansijskih sredstava u više različitih finansijskih instrumenata). Cilj je da se smanji rizik vezan za investiciju u poređenju sa stavljanjem svih finansijskih sredstava u samo jedan finansijski instrument kao zaštitu imovine i zaštitu svoje kupovne moći. Zlatni odlivci su stvarna i opipljiva imovina kroz celu istoriju, bili su idealni za očuvanje vrednosti i odlična zaštita od inflacije, deflacije i političke neizvesnosti. Zlatni odlivci i kovanice su izuzetna likvidna imovina, lako se skladište i transportuju.  To je jedini način da sačuvate svoje bogatstvo.

U ponudi imamo zlatne izlivke i kovanice različitih težina za trgovinu i sladištenje.

Srebro

Za vreme cele ljudske istorije, srebro je služilo ljudima kao valutni metal. Trajno je, deljivo i ima vrednost. Ipak se danas za razliku od zlata više koristi za izradu industrijske robe. Industrijska potražnja za srebrom se za poslednjih desetak godina nekoliko puta povećala. Srebro ima mnogo jednostavnije osobine, uključujući snagu, savitljivost i formiranje. Srebro je bezkonkurentan električni provodnik, toplotni provodnik i ima mogućnost da podnese ekstremno veliku toplotu. Osim njegovog industrijskog korišćenja i kvaliteta, srebro se takođe koristi za izradu mnogobrojnih proizvoda za zdravstvo. Njegove izuzetne antibakterijske osobine se koriste u bolnicama za prevenciju bakterijskih infekcija. Smatra se da je više od 95% nađenog srebra kroz celu istoriju iskorišćeno u industriji. Srebro ima istorijsku ulogu kao zaliha vrednosti i investicija. Njegova povećana potražnja u sredini, gde je povećana industrijska iskorišćenost je veća od njegove dostupnosti. To pokazuje veliki interes za ovaj višenamenski metal.

Neki finansijski analitičari veruju, da je srebro jedan od najznačajnijih svetskih proizvoda sa bezkonkurentnom mogućnošću investicija u budućnost. Ima jedinstvene osobine koje ga čine idealnim i suštinskim za globalnu industriju. Srebro je jednostavno nezamenjivo. Ne postoji bolje vreme za kupovinu srebrnih izlivaka nego sada. Svetska potražnja srebra za industrijsku, investicionu i upotrebu u zdravstvu se stalno povećava. Rezerve srebra su male i brzo se smanjuju. Iz ovih razloga srebrni izlivci predstavljaju izvanrednu investicionu mogućnost.

U ponudi imamo srebrne izlivke i kovanice različitih težina za trgovinu i sladištenje. 

Platina   

Pred par stotina godina platina nije bila ni industrijski ni strateški ni plemenit metal. Za vreme 17 veka u Južnoj Americi, španski osvajači su smatrali platinu smetnjom zato što im se mešala sa nađenim zlatom. U predelu planina Ural u Rusiji nalazili su puno nepotrebnog metala „PLATINA“ pa je ruska vlada odlučila da će ga promeniti u valutni metal i počela je da izrađuje rublje od platine. U sledećim godinama je bilo izrađeno skoro pola miliona unca platine u rubljama i tako su promenili platinu od jednostavnog proizvoda u plemenit metal, koji je isto kao zlato zaliha vrednosti. Danas platina nalazi široku primenu i takođe je jedan od ključnih sastojaka u automobilskoj industriji. Nalazi veliku primenu u proizvodnji nakita, u hemijskoj, staklarskoj i elektrotehničkoj industriji. Dragocenija je od zlata. Procenjuje se da se pronađena platina u celoj istoriji može smestiti u kocku koja je manja od 10 kubnih metara. Velika većina pronađene platine danas dolazi sa dve strane sveta, Južnoafrička republika i Sibir u Rusiji. Više od 50% godišnje produkcije platine koristi automobilska industrija. Platina kao relativno dragocen metal ima neverovatan investicioni potencijal. Skuplja je od zlata i zato se smatra za atraktivan investicioni instrumenat.

U ponudi imamo platinovo izlivke i kovanice različitih težina za trgovinu i sladištenje.