Delite na Facebook    
Amero – nova valuta

23.10.2011

Da li će zameniti amero dolar?

Na američkim sajtovima su se pojavile zanimljive informacije vezane za predstojeću ekonomsku krizu  i američku valutu – dolar. Prem atim izveštajima, američka vlada se priprema za krizu velikih razmera i dolar će prestati da postoji. Zameniće ga nova valuta – amero, koji je svoje prve novčanice i kovanice   u SAD-u tajno proizveo već u 2007 godini.

Spajanjem SAD-a +, Kanadom i Meksikom će se stvoriti Severoamerička unija sa zajedničkom valutom – amerom, koji će zameniti američki dolar, kanadski dolar i meksički pezos. Pripremajući se za očekivani kolaps američkog dolara, američka vlada je navodno već poslala 800 milijardi amera Kineskoj razvojnoj banci. Razlog za ovu neočekivanu pošiljku u Kinu je činjenica, da ova zemlja trenutno ima rezerve od 2,5 biliona američkih dolara u gotovini. Američki dolara, će prema očekivanjima mhogih ekonomista, uskoro postati bezvredna valuta i moćni to znaju. Američka vlada je trošila velike sume novca i sada je potrebno za pokrivanje novčanog deficita pozajmljivanje od 80 do 90 odsto sopstvene potrošnje iz celog sveta. Dug SAD-a je već odavno postao nemoguć za isplaćivanje. U federalnom budžetu nema dovoljno novca ni za isplaćivanje kamate na ukupni dug. Prema izvorima sa interneta, američka vlada će proglasiti nekakvu formu državnog bankrota, posle kojeg će dolar postati valuta bez realne vrednosti zbog toga što ga niko neće hteti. Tada će se preći na sledeći korak – demonetizacija dolara – dolar više neće biti valuta. Sve štednje, penzioni fondovi, akcije u dolarima će postati bezvredne a ogroman broj ljudi odjednom postaje siromašan. Vlada sa pravom predpostavlja da će u javnosti stvoriti dovoljno velika panika, da može da objavi, da će jedino akceptovanjem amera kao nove valute dobiti barem deo uštede nazad. Nema sumnje da će, ako se to dogodi, javnost pristati na to u toj situaciji.

Javnost će tek kasnije shvatit da je ovo bila velika prevara. Amerika će se elegantno osloboditi duga, tako što će osiromašiti svoje državljane, koji će za svaki svoj dolar dobiti nekoliko centi u obliku amera, frakcija originalne vrednosti njihovog novca. 

<< nazad